Lille Lån – Find nemt og hurtigt det billigste

Sidst opdateret:

Der er rig mulighed for at tage et lille lån. Du kan låne alt lige fra 100 op til 20.000 kroner. Som du nok ved, er der rigtig mange låneudbydere. Derfor har vi gjort det lettere for dig ved at samle de bedste og billigste låneudbydere i en oversigt til dig.

Tip: Søg hos minimum 3 udbydere på samme tid. Så har du større chance for at blive godkendt til et lån.

Husk, at det altid er 100% gratis og uforpligtende at ansøge om et lån.

TEST

Juster beløb

Juster alder

Hvad er et lille lån egentlig?

Et lille lån er subjektivt, og der er derfor ikke en definition på ordet. Vi har på Lånweb valgt at sige, at et lille lån er mellem 100 og 20.000 kroner. Lille lån går også under andre betegnelser såsom hurtig lån, turbolån, mikrolån, SMS lån og minilån.

Et lille lån er altså et kviklån i den lavere ende. Typisk mellem 1000 – 10.000 kroner. Det centrale ved kviklån er, at de har ekstrem hurtig udbetalingstid, og så er de også meget nemme at tage. Du kan søge om et lån, få svar på få sekunder, og herefter have lånet på din konto samme dag. Du kan også låne i weekenden. Du har altså med kviklån mulighed for at låne lynhurtigt alle årets dage. Det er smart. Et banklån er f.eks. meget mere langsomt at få udbetalt. Du skal først møde op i din bank, snakke med en bankvejleder. Denne konfrontation føles for mange ubehagelig. Hos banken afviser de også meget oftere folk fra at låne generelt. Det kan altså hurtigt blive en masse besvær, og her er kviklånet en del nemmere at gå til.

Men der er ikke kun positive sider ved kviklånet. Bagsiden af medaljen er nemlig, at kviklånene har høje renter, gebyrer og dermed også en tårnhøj ÅOP. Dette er en af grundene til, at man bør tænke sig grundigt om før man tager et sådan lån. Det kan dog være en løsning på et akut økonomisk problem (hvis man altså kan tilbagebetale pengene i tide).

Hav styr på din økonomi først

Det er centralt, at du har styr på din økonomi før du tager et kviklån. Et kviklån kan fungere som et pusterum for din økonomi, men et kviklån kan også forværre din økonomiske situation. Der er eksempler på folk, som er kommet i gældsspiraler, som er umulige at tilbagebetale. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at du kigger grundigt på din økonomi før du tager et kviklån. Husk også at overvej med dig selv, om du virkelig har brug for den ting eller service, som du låner penge til at betale for.

Kan man låne selvom man står i RKI?

Du kan og bør ikke låne penge mens du står i RKI. Står du i RKI har din økonomi det typisk dårligt, og et kviklån er ikke løsningen på dette problem. Så selvom du havde mulighed for at låne mens du stod i RKI, bør du ikke gøre det.

Der findes heller ikke låneudbydere på det danske marked, som tilbyder lån til RKI registrerede personer, da der er en kæmpestor risiko for, at personen aldrig tilbagebetaler lånet. Hvis du endelig skulle være så “heldig” at få et RKI lån, ville det også have endnu større udgifter, eftersom banken skal gøre op for den risiko som de løber ved at låne til en RKI-registreret. Kort sagt er et RKI lån ikke muligt, og selv hvis det var, er det ikke noget som man bør sige ja til.