Hvad er RKI?

Sidst opdateret:

RKI registretRKI, som står for Ribers Kredit Information, er et indeks over dårlige betalere. De fleste virksomheder, som låner penge ud eller giver kredit er medlem af RKI. Det offentlige er bl.a. også medlem.

Inden en virksomhed yder et lån eller kredit, tjekker de hvorvidt personen er registreret i RKI. Hvis man er registreret får man typisk ikke lov til at låne eller købe hos dem.

De fleste virksomheder tjekker som sagt personer på RKI før de foretager handler med dem. Det er alle typer virksomheder, som benytter sig af registret. Det er f.eks. butikker (både online og offline), som sælger hvidevarer, computere eller lign. men det er også teleselskaber og forsikringer. Så der er automatisk en masse ulemper forbundet med at stå i RKI. Det kan f.eks. være svært at få mobilabonnement, eller forsikringer. Får man endelig lov til at købe en forsikring, skal man typisk betale højere priser idet virksomheden løber en større risiko ved at låne til en person, som er registreret i RKI. Der er derfor en masse ulemper forbundet ved at være registreret i RKI, og det bør derfor være noget, som man bør tilstræbe at komme ud af hurtigst muligt.

Virksomheder benytter RKI som en sikkerhed for, at de ikke låner kredit/penge ud til dårlige betalere.

Da dette indlæg blev skrevet var over 221.000 danskere registreret i RKI.

Sådan ender man i RKI

Hvis du ikke betaler dine regninger til tiden, og du har modtaget adskillige rykkere, regninger og opkald, kan dine kreditorer registrere dig i RKI.

Det skal nævnes, at for at registrere dig i RKI skal kreditorerne være kunde hos RKI registreret. Det er typisk de små virksomheder, som ikke er kunde hos RKI.

Hvordan kommer man ud af RKI?

For at komme ud af RKI skal du betale din gæld.

I særlige tilfælde kan RKI gå med til en sletning i RKI, hvis du overholder en eventuel aftale til punkt og prikke.

Sådan ser du om du er registreret i RKI

Når du registreres i RKI modtager du med det samme et brev.

Du kan lige nu tjekke om du er registreret i RKI ved at gå ind på hjemmesiden: dininfo.dk.