Rentefrit lån – Find nemt og hurtigt de bedste muligheder

Sidst opdateret:

TEST

Juster beløb

Juster alder

Et lån uden renter betyder helt konkret, at du låner penge, uden du behøver at betale renter. Det er uden tvivl et yderst populært lån blandt danske forbrugere, i og med at det hører til blandt de billigste lån på det danske lånemarked, men man skal dog være særligt opmærksom på, at blot fordi det er et rentefrit lån, er dette ikke ensbetydende med, at det er fuldstændigt gratis. Det forholder sig nemlig som regel sådan, at omkostningerne til denne låntype ikke vil være at finde i renterne men i stedet i andre omkostninger, såsom gebyrer og stiftelsesomkostninger. Det er således meget vigtigt, at du er særligt opmærksom på dette, når du er på udkig efter rentefrie lån, så du undgår at blive snydt, og det kan i forbindelse med dette være en rigtig god idé at benytte sig af lånets ÅOP, når man skal vurdere, hvorvidt et lån er fordelagtigt eller ej. ÅOP står for lånets årlige omkostninger i procent, og dette tal er et samlet begreb for alle de omkostninger, der gør sig gældende ift. det pågældende lån – men dette vil vi komme meget mere ind på senere i artiklen.

Lån penge rentefrit

nemt at låne med computerEt rentefrit lån kan for mange mennesker godt komme til at lyde lidt for godt til at være sandt, hvorfor rigtig mange naturligvis bliver en smule skeptiske – hvilket da også er ganske forståeligt! Men den er altså god nok, eftersom der er mange online låneudbydere, der er villige til at tilbyde dig lån, som du hverken behøver at betale gebyrer eller renter for. Det skal dog i forbindelse med dette nævnes, at der ofte er tale om lån af mindre størrelse, og det vil således som regel ikke være muligt for dig at låne mere end 4.000 kr. rentefrit.

Når man låner eksempelvis 2.000 kr. som et rentefrit lån, vil det helt konkret sige, at du låner 2.000 kr. og betaler 2.000 kr. tilbage igen – såfremt du naturligvis formår at betale tilbage inden for aftalt tid. Det er netop dette, man forstår ved et gratis og rentefrit lån. Denne låntype er særlig fordelagtig for dig, der står og mangler et mindre beløb i en kort periode af den ene eller anden årsag, i og med at det er en utrolig billig måde at låne penge på, og herudover går selve ansøgningsprocessen meget hurtigt. Det skal desuden nævnes, at alle, der ikke står registreret i RKI (Ribers), samt er minimum 20 år, har dansk statsborgerskab og fast arbejde, vil være berettiget til at låne et rentefrit lån.

Kend til lånets ÅOP

Som allerede nævnt er det meget vigtigt, at du kigger til lånets ÅOP, da det er dette begreb, der vil være bedst at benytte, når du skal gå ind og vurdere det enkelte lån. ÅOP står som sagt for lånets årlige omkostninger i procent, og her lægges samtlige omkostninger for lånet sammen, hvilket vil sige, at du helt præcis kan finde ud af, hvad det pågældende lån samlet set vil koste dig i procent i lånets løbetid om året. ÅOP er et rigtig godt begreb at kende til, eftersom det medregner alle lånets omkostninger, og det vil altså sige alt fra gebyrer og renter til andre omkostninger og afgifter på lånet, og du får således et tydeligt billede af, hvor mange omkostninger der helt konkret vil være i forbindelse med lånet. Vælger du i stedet blot at kigge på lånets rentesats, vil dette tal naturligvis kun medregne lånets renter, og du vil således ikke kende til lånets gebyrer eller andre omkostninger. Du bør således altid anvende ÅOP, når du skal finde ud af, hvorvidt et rentefrit lån er fordelagtigt for dig eller ej, i og med at ÅOP sørger for, at der bliver opgjort en fiktiv rente, som vil dække over samtlige udgifter, også selvom lånet jo reelt set er rentefrit.

Det skal dog i forbindelse med dette nævnes, at du skal være særligt opmærksom, når du anvender ÅOP ved korte lån, da dette kan give et misvisende billede. Det kan derfor være en rigtig god idé ved de helt små lån at finde ud af, hvad man egentlig har af behov, hvorefter man kan gå ind og tjekke, hvilke lån der har de laveste omkostninger, samtidig med at de vil kunne dække dette behov.

Fordele og ulemper ved rentefrie lån

Der er som allerede nævnt en helt masse fordele knyttet til denne låntype, men vi vil nu opridse dem for dig igen. Først og fremmest er det naturligvis en meget billig måde at låne penge på, såfremt man er i stand til at tilbagebetale pengene til rette tid. Herudover skal det også nævnes, at du får et langt bedre økonomisk overblik ved at låne penge på denne måde, i og med at man jo opgør lånet i gebyrer i stedet for renter, så du bedre vil kunne regne ud, hvor meget det pågældende lån egentlig vil komme til at koste dig samlet set.

Ligesom med alle andre låntyper er der naturligvis også visse ulemper ved rentefrie lån, og her skal det bl.a. nævnes, at man naturligvis skal bruge sin sunde fornuft og være kritisk, når man er på udkig efter denne type lån. Ofte kan de nemlig godt fremstå lidt mere attraktive, end hvad de i virkeligheden er, og det er således vigtigt, at man er særligt opmærksom og husker på, at det sjældent er tilfældet, at et rentefrit lån er fuldstændig gratis – også selvom at den pågældende låneudbyder reklamerer med gratis lån. Men så længe man blot er fornuftig, når man træffer sine beslutninger og sørger for ikke at lade sig narre af låneudbydernes salgstrick, er dette en ganske ufarlig måde at låne penge på.

Hvorfor tilbyder låneudbydere lån uden renter?

Kan du stadig ikke forstå, hvorfor nogle online låneudbydere vil være villige til at tilbyde rentefrie lån til deres kunder, vil vi nu komme ind på det her. I og med at denne låntype jo som allerede nævnt lyder lidt for godt til at være sandt, er der rigtig mange danske forbrugere, der forholder sig skeptiske og tvivlsomme, når de ser en online låneudbyder reklamere med gratis og rentefrie lån. Men grunden til, at mange udbydere vælger at give deres kunder muligheden for at låne penge omkostningsfrit, er, at de ønsker at give deres kunder en mulighed for at afprøve deres produkter, og herudover viser de dem også, hvor nemt og enkel selve låneprocessen foregår, når man anvender dem som udbyder. De håber naturligvis herefter på, at disse kunder vil vende tilbage til dem, når de vil få brug for at låne penge igen, så de på den måde kommer til at tjene penge på dem på et senere tidspunkt. Der er eksempelvis visse udbydere, der udlover rentefri kredit i op til en måned, og det er altså simpelthen for, at man som kunde får mulighed for at afprøve den pågældende låneudbyders service. Et eksempel på en låneudbyder, som tilbyder et super godt hurtig lån for at lokke kunderne til er Vivus, som lige nu tilbyder, at du kan få dit første lån op til 4.000 kroner helt gratis.

Lån rentefrit i 30 dage eller mere

Det er muligt at låne rentefrit i 30 dage eller mere. Det afhænger af låneudbyderen. Lige nu kan man f.eks. låne op til 6.000 kroner rentefrit i 30 dage hos Vivus.dk. Det er et lånetilbud, som man tjekke ud. Husk, at dette lånetilbud kun gælder, hvis du ikke har lånt hos Vivus før.

Rentefri lån i 12 måneder eksisterer

Lån, som er rentefri, og som først skal tilbagebetales efter 12 måneder eksisterer, men de er ekstremt svære at finde. Du kan prøve at kigge omkring selv, og evt. tage kontakt til nogle låneudbydere, før at høre nærmere omkring mulighederne for dette.

Rentefri kviklån eksisterer også

Kviklån, SMS-lån, minilån og så videre. Der er mange betegnelser for denne populære type lån. Efter at have fået en masse spørgsmål om denne låntype, vil også her pointere, at du altså har mulighed for at låne kviklån rentefrit. Der er masser af muligheder, det er bare om at finde dem. Men husk nu på, at der kan være en masse skjulte gebyrer. Så husk at gennemlæs din låneaftale grundigt inden du underskriver den! Et billigt lån uden renter, men med gebyrer kan være bedre end andre lånealternativer. For at sammenligne de forskellige lån anbefaler vi altid, at du kigger på lånets ÅOP. På den måde kan du sammenligne dem med hinanden, og dermed finde det biligste lån, som du har mulighed for at optage.