Det skal du være opmærksom på når du tager et forbrugslån

forbrugslån

Sidst opdateret:

Hvis du overvejer at tage et forbrugslån, er der en række ting, som er vigtige at være opmærksom på. Vi har lavet en liste med de seks vigtigste her.

1. Hold øje med ÅOP

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Det er en samlet betegnelse for renter og gebyrer og er derfor med til at give dig det mest præcise billede af, hvad det vil komme til at koste dig at tage lånet.

2. Det er forskelligt, hvor lang tid du har til at betale et forbrugslån af

Nogle gange kan du have flere år til at betale lånet af, andre gange har du bare 14 dage. Hvor lang tid du har, afhænger blandt andet af, hvor mange penge du har lånt. Ved større lån vil du typisk have længere tid.

3. Sørg for at sammenligne flere forbrugslån

Der er mange låneudbydere, der har lavet nogle iøjnefaldende reklamer med gode tilbud. Det kan være, at du med det samme har lyst til at tage et lån hos dem, fordi det lyder godt, men det er altid en god ide, at du ser på flere forskellige forbrugslån, inden du bestemmer dig.

4. Dan dig et overblik på uvildige sider

Der findes mange sider på nettet, hvor du kan sammenligne vilkårene for de forskellige forbrugslån. På den måde kan du nemt finde det, der er rigtigt for dig.

5. Find ud af, hvad andre synes om lånet

Med internettet er det blevet meget nemt at finde ud af, hvad andre synes om et givent lån eller en given låneudbyder. Dette kan typisk give dig en indikation af, hvilket sted du kan låne trygt.

6. Ansøg om flere lån

Du kan sagtens ansøge om flere lån, hvis du har fundet flere, der er relevante for dig. Du er ikke forpligtet til at tage lånet, hvis låneudbyderen siger ja.