Flere og flere danskere har svært ved at få pengene til at strække og ligger søvnløse over, hvordan de skal få råd til det hele. Er du en af dem, så læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan få flere penge mellem hænderne og slippe for unødige bekymringer. 

I nogle tilfælde handler det om, at overførselsindkomsterne de senere år er blevet udhulet og man dermed har mindre at leve for, hvis man ikke arbejder eller modtager SU, men noget kan tyde på, at mange simpelt hen ikke lærer at håndtere penge på en fornuftig måde og derfor ikke får skabt sig et godt økonomisk grundlag. Tilhører man den kategori, kan det være fristende at optage et af de kviklån, der præsenteres her, men der findes også andre løsninger, man med fordel kan overveje.

Fintun dit forbrug

Et godt sted at starte kan være at prøve at optimere sit forbrug, så man ikke bruger penge på unødvendige ting. Skær ned på ting som sodavand, pizza og tobak og køb ind, når det du skal bruge er på tilbud. De fleste varer kommer jævnligt på tilbud, og her kan der være mange penge at spare, hvis man ser sig for. Køb for eksempel smør, når det er på tilbud og læg det i fryseren, og fyld skabet op, når der er tilbud på havregryn, pasta og linser.

Herudover kan du også finkæmme dine regninger og se på, om der er abonnementer, du kan opsige, eller om du kan spare penge ved at skifte forsikringsselskab eller elselskab. Spiller du Lotto eller casino, så hold op med det, og overvej om du kan engang i mellem kan tage cyklen i stedet for at bruge penge på tog- eller busbilletter.

Tag ekstra vagter

At optimere sit forbrug er en proces, der kan tage lang tid at nå helt i mål med, men meget hurtigt vil du opdage, at du har flere penge mellem hænderne. Hvis det ikke er nok, kan du prøve, om du kan få flere vagter på dit arbejde, eller hvis du studerer og ikke har et studiejob, kan du overveje at finde et. Det kan også være en mulighed at søge efter et andet job, hvor lønnen er højere.

Kan du producere noget?

Endelig kan du også tænke over, om du selv kan producere noget, du kan sælge og tjene penge på. Måske har du en have, hvor du kan opdrætte kaniner, da kan du sælge dem på Den Blå Avis eller du kan sætte en annonce i din lokalavis. Hvis du er god til at strikke, kan du tilbyde at strikke på bestilling og tjene lidt penge på det. Når du er på ferie eller weekend kan du desuden leje din bolig ud til turister og også her få lidt penge i kassen.