Hurtig lån – Sådan kan du låne med hurtig udbetaling

Hvis du vil tage et hurtig lån, skal kan et kviklån være løsning. Du kan på denne måde låne penge med hurtig udbetaling, men på grund af en lovændring i 2017 går det ikke lynhurtigt som tidligere.

Du kan fortsat ansøge om lån på få minutter, og også få svar på din ansøgning hurtigt, men der er indført en obligatorisk tænkepause på 48 timer, før du siger endeligt ja tak til at låne pengene. Med de nye generelle regler for lån er det også blevet endnu sværere – hvis ikke umuligt – at tage hurtig lån trods RKI.

reklame

Hurtigt svar på ansøgning men ikke helt så hurtig udbetaling i 2020

Loven der indfører en obligatorisk tænkepause betyder, at det ikke kan lade sig gøre at få en super hurtig udbetaling. Det vil simpelthen være ulovligt for lånefirmaerne. Du får dog hurtigt svar på din ansøgning ved mange lånefirmaer, så det er bare ventetiden på at få pengene i hånden som trækker lidt mere ud.

Som nævnt ovenfor skal du ikke forvente at kunne optage hurtig lån trods RKI, men du kan dog ansøge om hurtig lån uden sikkerhed. Det er egentlig det der i daglig tale normalt bare kaldes kviklån. Kviklån eller hurtig lån er en slags samlebetegnelse for hurtige lån, hvor der ikke er så lave renter som på banklån, men til gengæld er det også lån uden sikkerhed.

Når lån er uden sikkerhed giver det større risiko for lånefirmaer, og det er derfor at der ikke kan tilbydes lav rente som du ellers finder på banklån.

Hurtig lån trods RKI er ikke realistisk med nye regler i Danmark

RKI er et register i Danmark over dårlige betalere. Det har altid været sværere at låne penge, når man er registreret i RKI. Med den nye lov om hurtige lån er det bare blevet endnu mere umuligt.

Mange lånefirmaer har som ubetinget krav, at man ikke er registreret i RKI. Ellers kan man slet ikke komme i betragtning til et hurtig lån. For alle udbydere af kviklån gælder dog, at det første sted man slår oplysninger op er RKI. Det bliver simpelthen for stor en risiko at låne penge ud trods RKI.

Tidligere har lånefirmaerne kunne dække risikoen bedre ind ved at have en højere rente og højere ÅOP, men loven fra juli 2020 der regulerer lån i Danmark har gjort at man ikke længere har denne mulighed. Derfor skal du ikke forvente at kunne optage hurtig lån trods RKI i 2020 i Danmark.

Billigste hurtig lån i Danmark i 2020 med ansøgning online

Du kan se i vores sammenligning øverst på denne side, hvilke af låneselskaberne i vores sammenligning der har det billigste hurtiglån. Alle udbydere står med et regneeksempel på lån af et vist beløb. Du skal kigge på værdien ÅOP, som giver en nem værdi at sammenligne på tværs af størrelserne på lånebeløb.

ÅOP angiver de årlige kreditomkostninger i procent. Hvis du kigger på de andre tal i sammenligningerne, så kan du se absolutte tal fra lån på et bestemt beløb. Her vil værdier for samlede kreditomkostninger og samlet tilbagebetalingsbeløb alt andet lige altid være højere desto større lånet er. Relative værdier kan dog sammenlignes, og det gælder ÅOP og rente.

Det er bedste at gå efter laveste rente og billigste ÅOP. Det giver næsten sig selv. Der kan dog spille andre faktorer ind. Hvor meget skal du låne, og hvor lang tilbagebetaling har du brug for?

Skal du være over 18 år eller 20 år for at låne penge hurtigt?

Et spørgsmål som vi ofte hører er, hvor gammel man skal være for at låne penge. Lovgivningen er helt klar. Den siger, at du skal være fyldt 18 år for at kunne låne penge. Det gælder naturligvis også hurtig lån.

Vi kan dog godt forstå, hvorfor mange kan komme i tvivl. Mange udbydere af hurtige lån angiver nemlig selv, at man skal være mindst 20 år for at låne penge hos dem. Det er faktisk en beslutning som det enkelte lånefirma selv har truffet. Om denne højere aldersgrænse er for at udvise mere ansvarlighed kan vi ikke uden videre konkludere. Der kan nemlig være en anden grund til, at nogle lånefirmaer ikke tillader at man kan låne penge, før man er over 20 år.

Her kommer vi igen tilbage til risikoen for firmaerne der låner penge ud. Aldersgruppen 18 år og 19 år er måske mere tilbøjelige til at optage lån, hvor man ender med ikke at kunne betale pengene tilbage. Så kan det heller ikke betale sig at låne penge til denne aldersgruppe. Det kan også være en grund til at nogle firmaer sætter en aldersgrænse på 20 år for at låne penge hurtigt.

Oversigt over hurtige lån til studerende og andre

Mange forskellige grupper eller segmenter kan have behov for at låne penge. Vores hurtig lån oversigt øverst på denne side samler de hurtige lån i Danmark i 2020 for alle grupper, som naturligvis er gamle nok til at låne penge.

Studerende er en lidt særlig gruppe, da det er et segment som forventer at komme til at tjene gode penge efter studierne. Bankerne er ofte mere tilbøjelige til at låne penge ud til studerende, fordi der er en forventning om fremtidig indtjening. Derfor skal man måske også overveje, om hurtig lån for studerende er den bedste mulighed.

Er du selv studerende, så overvej kraftigt at spørge din bank først. De vil typisk være mere tilbøjelige til at låne dig penge til bedre betingelser. Det kan være fristende med et hurtig lån med hurtig udbetaling, men det kan næsten altid betale sig at have bedre tålmodighed, og tage en dialog med banken.