Låntyper – Find det rette lån til dig

Der findes en lang række forskellige typer af lån på markedet. Det er en god ide at finde det rigtige lån, der lige passer til din situation. Skal du bruge pengene hurtigt, og hvor mange har du brug for at låne er nogle af de spørgsmål, du kan stille dig selv.

Du kan her på siden læse alt om SMS-lån og andre typer af hurtige lån og ikke mindst små lån, hvor du ikke nødvendigvis skal låne en formue. Husk altid at undersøge betingelserne, og hold øje med hvilke omkostninger der er forbundet med lånene. Hvis du søger lån til en bestemt type varer, kan det også være en god ide at købe på rentefri afbetaling, som en del butikker efterhånden tilbyder.

reklame

Lån penge hurtigt med Nem ID

Den teknologiske udvikling har gjort det utroligt nemt og hurtigt at ansøge om lån. Med Nem ID bliver du verificeret med det samme, og det gør også at du hurtigere kan låne penge. De fleste større udbydere af lån bruger i dag Nem ID.

Når du bliver verificeret hurtigt med Nem ID, betyder det at du også lynhurtigt kan få svar på, om du kan låne pengene. Deraf også navnet hurtiglån eller hurtige lån. Eksperter advarer dog mod denne type lån, da de frygter at mange kan låne penge for hurtigt uden at gennemtænke konsekvenserne af lånet. Faren består i at det bliver svært at betale afdragene, og når der så løbende kommer renter på lånet, så bliver det hele tiden mere svært at komme ud af.

Vær derfor sikker på at du har overvejet, om du kan betale pengene tilbage med de afdrag der er på lånene. Med ny lovgivning er der heldigvis kommet loft på, hvor dyrt et lån må være i omkostninger og renter. Tidligere var det mere eller mindre op til låneudbyderne selv, men nu er der kommet et loft på ÅOP. Derudover må et lån aldrig komme til at blive mere end dobbelt så dyrt som selve lånebeløbet.

Få råd til det du ønsker med det samme

Fordelen ved at kunne låne penge er, at du kan få det du har brug for her og nu, selvom du ikke lige har pengene ved hånden. Det er vidt forskelligt fra person til person, hvad man lige står og mangler penge til.

Er du elektronik-nørd kan fristelsen til hele tiden bare at skulle have det nyeste af det nye være rigtigt stor. Det kan være alt fra den nyeste iPhone eller iPad til et stort fladskærms fjernsyn. Nye modeller kommer hele tiden til, og de kan altid lidt mere end forgængerne. Skal man være på forkant, kan det derfor være svært at følge med økonomisk.

For nogle er svaret at låne penge. Det vil vi ikke anbefale. Står du og mangler en telefon, kan det være en fin løsning at låne penge, men hvis du allerede har en god telefon burde du overveje om det er nødvendig med en helt ny, før du kaster dig ud i at låne penge til mobilen.

Tag en snak med banken før du optager kviklån

Det er altid en god ide at tage en snak med din bank først. Mange banker er betænkelige ved alle former for hurtige lån og kviklån, så derfor vil de måske være tilbøjelige til at låne dig penge under bedre vilkår. Hvis det er en mulighed for dig, så vil det altid være bedre end et kviklån.

Som nævnt er det dog ikke en mulighed, og man komme i en situation, hvor det er nødvendig at anskaffe sig en bestemt ting. Mangel på mobiltelefon eller computer kan f. eks. være et stort problem i det moderne samfund, men husk at være opmærksom på at pengene skal betales tilbage igen.

Det er aldrig en god ide at låne penge et nyt sted for at betale af på anden gæld. Hvis du først starter på det, så er du kommet i en ond gældsspiral. Så bliver du nødt til at finde ud af, om der ikke skulle være bedre alternativer for dig.

Der findes gode og dårlige lån

Det er nemt og hurtigt at låne penge online. Det kan være fristende at springe på den første og bedste mulighed der byder sig, men det skal man aldrig gøre. Det nemmeste er nemlig langt fra altid det bedste – og der er altså stor forskel på gode og dårlige lån.

Hold øje med årlige omkostninger i procent, som normalt bare forkortes ÅOP. Det er obligatorisk for låneudbydere at angive dette tal. Det skal de netop for at gøre deres lån gennemskuelige for dig som forbruger. ÅOP gør det nemt at sammenligne omkostningerne på forskellige lån og fra forskellige låneudbydere.

Gå altid efter laveste ÅOP og med en afbetalingsfrekvens, hvor du kan følge med. De bedste lån er at købe en vare på rentefri kredit. Det kan du efterhånden gøre mange steder, hvor man kan købe store varer. Skal du finde en ny seng eller et nyt fjernsyn, så har mange forretninger samarbejde eksempelvis ViaBill, Sparxpres eller Santander om rentefri kredit. Hvis du bare betaler afdragene, så er der typisk her ingen omkostninger med selve lånet.

Køb med rentefri kredit – det bedste lån

Rentefri kredit vil altid være den bedste type lån du kan få. Butikkerne vil gerne sælge de dyre produkter og derfor tilbyder de ofte løsningen med rentefri kredit i samarbejde med en bank eller låneudbyder. Det er en stor fordel for dig.

Du køber eksempelvis en seng til 15.000 kr. Efterfølgende får du hver måned i de næste ti måneder en opkrævning på 1.500 kr. Når de ti måneder så er gået er senge betalt derfor nu 100% din seng. De fleste tilbyder også efterhånden at dit kreditkort bliver tilkoblet, så beløbet helt automatisk hæves hver måned. Det er faktisk også en fordel for dig, da du undgår at komme til at glemme betalingen. Dermed risikerer du heller ikke at få dyrere rykkere med mindre du skifter kort undervejs, og glemmer at få dine betalingsoplysninger opdateret.