Lån penge i udlandet som dansker

lån penge i udlandetVi har i denne artikel undersøgt dine muligheder for at låne penge i udlandet som dansker.

Der kan være mange gode grunde til, at man står, og skal låne penge i udlandet som dansker. Uforudsete økonomiske udgifter er svære at væbne sig mod, og er noget som rammer os alle. Det kan f.eks. være at bilen skal til mekanikeren, at vandhanen drypper eller at computeren er gået i stykker.

Her kan et lån være en løsning på problemet. Lånweb har derfor taget et kig på dine lånemuligheder. Vi ser bl.a. på de forskellige låneudbydere, og giver dig nogle tips med på vejen.

Hvis du har dansk bopælsadresse

Hvis du har dansk bopælsadresse, har du stort set ikke mulighed for at optage lån i udlandet. Stort set alle lande kræver, at du har bopæl i deres land. Men for at hjælpe dig på vej, har vi her samlet en liste over nogle af de mest populære danske låneudbydere:

TEST

Juster beløb

Juster alder

Vi har på Lånweb et par gode råd, som vi altid anbefaler, at man følger før man optager et lån. Disse råd gælder danske lån, men er også rigtig gode at følge når man tager et lån i udlandet.

  1. Forstå lånets detaljer og vilkår som de fremgår i lånetilbuddet. Det er ingen undskyldning, at man ikke kan forstå sproget. (derfor anbefaler vi også altid at man tager et dansk lån).
  2. Lån hos flere låneudbydere af gangen. Vi anbefaler minimum 4. (På denne måde kan du sammenligne de forskellige lånetilbud med hinanden, så du finder det billigste lån).
  3. Kig altid på ÅOP. Sammenlign de forskellige lånetilbuds ÅOP med hinanden. Find på denne måde det billigste lån.
  4. Overvej om du i virkeligheden har brug for et lån. Husk at lånet jo altid skal tilbagebetales.

dansk flagVi anbefaler, at man som dansker tager lånet hos en dansk låneudbyder. Det er det bedste valg, og noget som du helt klart vil føle dig mere sikker ved. Et dansk lån vil følge dansk lovgivning, og alt vil ske under sikre forhold. Hvorimod i udlandet vil du sandsynligvis ikke kende til dine forbrugerrettigheder og lånemuligheder i samme grad. I udlandet er der sandsynligvis større chancer for, at du falder for et fupfirma, da de har andre “spilleregler” end låneudbyderne i Danmark. Dette gælder også selvom lånebeløbet er på 3.000 – 10.000 kroner, eftersom at et sådan lån hurtigt kan blive rigtig dyrt, hvis man ikke vælger en ordentlig låneudbyder.

Bemærk, at hvis du har dansk folkeregisteradresse står alle døre åbne. Men hvis du kun har dansk CPR-nummer og statsborgerskab, vil du have færre låneudbydere at vælge mellem.

Du kan ansøge gratis og uforpligtende fra nedenstående danske låneudbydere:

Hvis du har bopælsadresse i udlandet

Har du bopælsadresse i udlandet kan du forsøge dig med at låne hos låneudbydere i landet. Sommetider har nogle danskere også success med at optage lån i Sverige, men det er meget sjældent.

Her er en liste over de svenske udbydere, som vi kan anbefale. Klik på udbyderen for at gå til deres hjemmeside.

Det er som altid 100% gratis og uforpligtende at sende en låneansøgning.

VurderingSvensk afdelingNote
5,0
#1
Klicklån
4,7
#2
Euroloan
4,6
#3
Consector
4,5Leasy
4,3Vivus
4,0Thorn

Hvad med et lån i Tyskland, Norge eller Sverige?

Hvis du ikke har mulighed for at låne hos en dansk låneudbyder, har du sandsynligvis mulighed for at låne hos en låneudbyder i det land som du befinder dig i. I Norge, Sverige og Tyskland er der nogle af de “danske” låneudbydere, som også har en afdeling. Du finder bl.a. Lendon, Leasy og Modus Finans på det svenske lånemarked. Bemærk, at låneudbydernes lånetilbud kan være meget forskellige fra de danske, så husk derfor som altid, at sætte dig ind i lånetilbudene.

Vi anbefaler altid, at man ansøger hos mindst 4 forskellige låneudbydere, så man kan sammenligne lånetilbudenes ÅOP, og dermed er i stand til at finde det billigste lån.

En anden central forskel når man låner uden for Danmark er de krav som udbyderne stiller. De kan nemlig være meget anderledes end de danske. Sæt dig derfor rigtig godt ind i kravene for at få et lån i det land som du befinder dig i.

Generelt vil de udenlandske låneudbydere typisk vurdere din ansøgning på samme måde som i Danmark. Så er du blevet afvist mange gange pga. f.eks. for stor gæld, eller for lav indkomst, får du med stor sandsynlighed også problemer med at optage et lån i udlandet.

Vi har også skrevet en guide til, hvordan man tager et lån som dansker i Sverige, og hvordan man tager et lån som dansker i Norge. Disse guides er mere specifikt målrettet landene, og kan derfor være en ekstra hjælp.