Lån penge i udlandet som dansker

Når man skal låne penge, kan det være den rene jungle. Hvor skal man starte, hvor skal man slutte? Hvad må man, og hvad må man ikke? Vi vil i følgende give grundlæggende information om forbrugslån og mere specifikt om, hvordan du kan låne penge i udlandet som dansker.

Jeg har dansk CPR-nummer – hvad så? 

Det kan være utroligt svært at optage lån i udlandet med dansk CPR-nummer, men det er ikke umuligt. Vi vil forsøge at guide dig i, hvor du skal være mest opmærksom og fremhæve nogle lande, der er mere optimale end andre, når man skal optage et udenlandsk lån. 

Der er flere faktorer, der spiller ind, når du skal optage et lån i udlandet. Først og fremmest er det vigtigt at huske, at vi som danske statsborgere er låst med et dansk CPR-nummer, men bopælen er også særdeles relevant. 

reklame

Det bliver væsentligt nemmere at optage et udenlandsk lån, hvis man er bosat i landet og har en bankkonto i landet. Eksempelvis er det mest afgørende for at låne penge i Sverige, at man har en svensk bankkonto, mere end hvilket statsborgerskab man har. 

Lån penge indenfor EU

Hvis du af den ene eller anden grund står i en situation, hvor du skal låne penge i udlandet, så er det værd at overveje lande, der er en del af EU. Dette er relevant, fordi man så er beskyttet af reglerne under EU. 

Du har således mulighed for at få hjælp, hvis du kommer i problemer eller bliver snydt i din låneproces. Denne hjælp frafalder, hvis du vælger at låne penge udenfor EU. 

Desuden er det nemmere at låne penge indenfor EU. Hver bank har generelt lov til at fastsætte sine egne vilkår for udlån, og det kan derfor være svært at optage et lån, hvis man ikke er statsborger i landet. 

Dog har EU et generelt princip om, at man ikke må forskelsbehandle EU-borgere udelukkende på baggrund af nationalitet. Hvis du oplever, at du bliver afvist af denne grund alene, kan du klage til banken og få dem til at genoverveje dine lånemuligheder. 

Det er vigtigt, at man får en skriftlig begrundelse for afvisningen af låneanmodningen, da den kan indeholde flere grunde end blot statsborgerskab. 

Mulighed for hurtige lån af penge i udlandet

Hvis du har fundet en bank, der vil låne dig penge i udlandet, er processen faktisk meget ligesom, man kender den fra Danmark. Det er ofte også nemt at blive godkendt til lånet. 

Det handler først og fremmest om at finde en udbyder, der tilbyder det, du skal bruge. Derefter skal du tilkendegive, hvor mange penge du er interesseret i at låne. Du skal informere om, hvor lang løbetid lånet skal have og derefter tilkendegive identitet. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der i andre lande er andre krav om identificering. I Danmark bruger vi NemID til identificering, hvor der i andre lande er andre identificeringsmuligheder i samme stil som NemID.

Hvis du har problemer med at finde hurtige lån såsom kviklån og forbrugslån i udlandet, så kan det være interessant at kigge på de svenske SMS-lån. I Sverige er disse lån nemlig utroligt populære, da de er nemme at blive godkendt til og er hurtige at oprette. 

Derfor er dette en oplagt måde at låne penge i udlandet som dansker. Man kan risikere ikke at blive godkendt på grund af bopæl, hvilket ofte tydeliggøres, hvis man har et dansk mobilnummer. En anbefaling kan derfor være at investere i et svensk taletidskort, da det kan gøre godkendelsen til et svensk SMS-lån nemmere. 

Hvorfor og hvorfor ikke låne penge i udlandet som dansker? 

Det kan være relevant at låne penge i udlandet af forskellige årsager. Det kan være fordi, du er bosat i udlandet og derfor finder det relevant at låne penge der, hvor du på nuværende tidspunkt er bosat. 

I nogle tilfælde søger folk også lån i udlandet, hvis de er registreret i RKI. RKI er et dansk registrer, man bliver registreret i, hvis man er en dårlig betaler. Hvis man som RKI-registreret fortsat ønsker at låne penge, kan man være nødt til at låne penge i andre lande. RKI er nemlig et nationalt register, så det er ikke muligt for andre lande at se, hvorvidt man er registreret eller ej. 

Det er dog vigtigt at huske på, at der ofte er en grund til, at man er registreret i RKI og derfor ikke kan låne penge i Danmark. Man bør derfor tænke sig om, hvis man vælger at låne penge i udlandet, fordi man ikke længere må låne penge i Danmark. 

Hvad skal du være opmærksom på, inden du låner penge i udlandet?

Uanset hvilket land du ønsker at låne penge i, er det vigtigt, at du er opmærksom på nogle specifikke faktorer. 

Du bør lave grundig research af de enkelte lånemuligheder og sammenligne dem med hinanden. Du bør kigge på, hvilke faktorer, der er de gældende hovedelementer i aftalen. Derudover er det også relevant at se på ÅOP (årlige omkostninger i procent) samt juridiske aspekter i lånet.