SMS Lån – Se de nye SMS lån med hurtig udbetaling

SMS lån har længe været den hurtigste måde at låne penge. Det har typisk også være små småbeløb. Det har foregået på den måde, at man har sendt en SMS strikket sammen efter en særlig opskrift med ønske om at låne et vist beløb. Efterfølgende fik du så hurtig godkendelse eller afvisning på din ansøgning om SMS lån og eventuelt beløbet til hurtig udbetaling.

reklame

SMS lån er afløst af kviklån med Nemid

Efter Nemid kom ind i billedet er SMS lån blevet afløst af den nyere teknologi. Man kan derfor ikke rigtigt længere sige at der finde SMS lån i Danmark. Nu ansøger man bare hurtigt og nemt med Nemid, og på grund af den nemme verificering for låneudbyderne svarer det lidt til datidens SMS lån med hurtig udbetaling.

Der kommer derfor ingen nye SMS lån, da udbyderne efterhånden er kommet over på den nye og mere sikrere teknologi, hvor du skal underskrive din låneansøgning med Nemid. Du få dog stadig typisk hurtig udbetaling, og i visse tilfælde nærmest udbetaling med det samme.

Ikke nye SMS lån men udbydere med Nemid og hurtig udbetaling bugner

Kviklån og hurtiglån er blevet en rigtig stor branche. Det betyder at der den seneste tid er skudt rigtigt mange nye udbydere op på markedet. Du får ingen nye SMS lån, men til gengæld vokser antallet af valgmuligheder for kviklån generelt. Det giver dig også bedre muligheder for at sammenligne forskellige lån og ÅOP på lånene. Det er den vigtigste og nemmeste måde at sammenligne, hvor godt et lån er for dig som låner.

SMS lån eller mobillån som de også kaldes har altid relativt høj ÅOP. Det skyldes at det er så nemt at låne pengene. Før Nemid var ÅOP altid meget højere, da der var relativt stor usikkerhed forbundet med lånene. Nogle udbydere tilbød sågar lån på trods af RKI, og det betyder at du kan låne penge selvom du faktisk er registreret som dårlig betaler.

Nu er der dog netop kommet nye regler for, hvor høj ÅOP maksimalt må være. Det giver helt generelt bedre vilkår for dig som låner. Tidligere kunne man finde helt vanvittige ÅOP procenter – især på lån med helt hurtig udbetaling, men den går ikke længere. Derfor bliver det generelt nemmere for dig at betale lånene tilbage.

Billige mobillån sammenlignet med 2019 og 2018

Som nævnt har den nye lovgivning med indflydelse på kviklån gjort, at du kan få meget billigere kviklån. Hvis du tog et SMS lån i 2018 trods RKI kunne du løbe ind i astromisk ÅOP. På samme måde var der også utroligt høj ÅOP på SMS i 2019. Først efter den nye lov med loft på ÅOP og samlede kreditomkostninger i lånets løbetid kan du reelt få billige SMS lån i 2020.

Se herunder de nye regler for kviklån. Reglerne er vedtaget d. 4. juni 2020 og trådt i kraft 1. juli 2020.

  • ÅOP må ikke overstige 35%
  • Omkostninger må ikke overstige 100%
  • Der indføres markedsføringsforbud for virksomheder som tilbyder lån med ÅOP over 25%
  • Der indføres total markedsføringsforbud for lån i forbindelse med spil og spiludbydere

Loftet på ÅOP giver lidt sig selv. At omkostningerne ikke må overstige 100% betyder at lånet aldrig må indebære, at du som låner kommer til at betale mere end det dobbelte af lånebeløbet tilbage. De nye regler giver bedre betingelser for dig som låner og ikke mindst mere billige lån i 2020 sammenlignet med 2019 og 2018.

Hvad kan jeg låne penge til med SMS lån?

I gamle dage da det reelt var et SMS lån var det begrænset, hvad du kunne låne penge til med et SMS lån. Låne beløbene var små og det var lang fra billige mobillån. Du kunne måske låne 2.000 kr. eller 5.000 kr. hvis beløbet var højt. Derfor var det ikke et lån til de større indkøb. Det har dog ændret sig efter SMS lån er blevet til lån med underskrivelse med Nemid.

Nu hvor alle kviklån efterhånden bliver underskrevet med Nemid, kan man låne høje beløb. Det gælder også mobillån. Verificeringen med Nemid betyder at udbydere af lån nemt og hurtigt kan se om du eksempelvis står registreret i RKI. For visse udbydere er dette eneste krav for at optage lån.

Derfor kan du også låne penge til større køb. Mange firmaer har dog et loft på, hvor mange penge man må låne. Hvis du skal låne penge til større ting anbefales det også herfra, at du først undersøger mulighederne for at låne pengene i banken. Alternativt kan du lede efter forhandlere som giver rentefri kredit. Det er ofte en mulighed, hvis du køber en seng eller andre dyre møbler.

Overvej alternativer fremfor nye billige SMS eller mobillån

Selvom du nu kan få billige SMS lån eller et billig mobillån sammenlignet med før lovændringen, så vil det stadig altid være billigere at låne penge i banken. Tag en snak med din bank, hvis du skal låne penge over et vist beløb, før du bliver fristet af billige mobillån. Lad os se lidt nærmere på rentesatserne.

Når du låner penge i banken er det så godt som altid til bedre betingelser end et kviklån. Selv om du finder nye billige SMS lån, så kommer rentesatserne sjældent under 20%. I banken er renten meget afhængig af en række andre faktorer i samfundet, men mens denne artikel skrives kan man sagtens finde banklån til 5%. Det betyder at renten på et mobillån altså kan være 4 gange så høj som på et banklån. Selvom de tidligere SMS lån altså er blevet langt billigere med ny lov, er det altså stadig meget langt fra renterne på et banklån.

Et andet alternativ som du kan overveje er at købe dine ting på afbetaling eller med rentefri kredit. Det betyder at du ikke kommer til at betale mere end selve det beløb du låner. Der kan være et lille oprettelsesgebyr, men ellers er det bare lånebeløbet divideret med antallet tilbagebetalingsmåneder der bestemmer, hvilket beløb du skal betale tilbage hver måned.

Mobillån er en nem mulighed for hurtigt lån

De gamle SMS lån er som sagt blevet til lån med underskrivelse med Nemid. Samlet set kan vi kalde lånene for mobillån, da du både før og nu nemt låner penge fra mobiltelefonen.

Den store fordel ved mobillån er bekvemmeligheden. Det tager ganske få minutter at ansøge om lån på mobiltelefonen og du får normalt både hurtigt svar og hurtig udbetaling. Derfor kan mobillån betragtes som en nem og hurtig måde at låne penge til et akut behov.

For få år tilbage var betingelserne helt anderledes. Hvad der var nye billige SMS lån 2018 var forskelligt fra, hvad der kunne betegnes som billig SMS lån 2019. Nu i 2020 er der altså kommet helt nye regler, som gør at alle nye SMS lån eller mobillån er langt billigere en i 2018 og 2019.

Men hvad er betingelserne og kravene så for at få optaget et mobillån? Det ser vi nærmere på i næste afsnit.

Alderskrav og kan man tage mobillån trods RKI?

Lad os slå fast med det samme. Hvis du er under 18 år gammel, kan du ikke optage et kviklån. Det er et ufravigeligt krav, at du først kan låne penge, når du er fyldt 18 år. Nogle udbydere kræver at du er endnu ældre end det, men lovgivningen sætter 18 år som minimum.

Alderskravet er til for at beskytte de unge mod at sætte sig i gæld uden helt at kunne gennemskue konsekvenserne. Hvis man har gæld og ikke får betalt tilbage som man skal, så kan man blive optage i RKI som er et slags register over dårlige betalere.

Et spørgsmål som vi får tit på redaktionen er, hvor man kan låne penge trods RKI. Spørgsmålet trænger sig særligt på for personer, som uheldigvis er havnet i RKI. Det begrænser mulighederne for lån gevaldigt, men det er også et tegn på, at man selv skal overveje om nye kviklån er vejen frem. Mobillån er hurtige og nemme, men hvis man i forvejen skylder mange penge væk, kan det bare være at forværre en i forvejen uheldig situation.

Der findes ingen nemme lån trods RKI

I enkelte tilfælde har det tidligere vist sig muligt at låne penge trods RKI. Det har dog altid være svært, og alt tyder på at det nu nærmest bliver så godt som umuligt. Lånefirmaer har tidligere kunnet kompensere for risikoen ved at have høje renter og gebyrer, men med den nye lovgivning kan det ikke lade sig gøre længere.

Derfor skal du ikke forvente at kunne låne penge med SMS lån trods RKI. Lånefirmaerne kan simpelthen ikke få dækket sin risiko ind, og på sin vis er det nok også for det bedste. Når man havner i RKI er det som regel et tegn på, at noget i forvejen er gået skævt. Derfor vil det tit bare gøre en svær situation endnu værre at optage nye lån. Forvent derfor ikke at kunne optage mobillån trods RKI i 2020. Det er for dit eget bedste.

Sammenlign SMS lån priser i 2020

Vi laver en oversigt over forskellige udbydere af lån med godkendelse ved underskrivelse af Nemid. Det gør det nemmere for dig at vælge blandt de forskellige udbydere. Der kommer hele tiden nye SMS lån til og det betyder, at det kan betale sig at holde sig godt opdateret på markedet. Hold derfor godt øje med denne side, hvor du kan sammenligne forskellige udbydere af SMS lån og mobillån.