Lån penge i Sverige som dansker

lån penge i sverige

Vi har på Lånweb undersøgt dine muligheder for at låne penge i Sverige som dansker.

I denne guide vil vi hjælpe dig med at finde et lån, som passer til dine behov. Vi kommer også med en masse gode råd, som vi håber vil hjælpe dig på rette vej til en problemfri låneoplevelse.

Hvis du har dansk bopælsadresse

Hvis du har dansk bopælsadresse, har du IKKE mulighed for at låne penge i Sverige. Men heldigvis har vi en række gode låneudbydere i Danmark. Vi har nedenunder dette samlet en oversigt over vores mest anbefalede danske låneudbydere.

TEST

Juster beløb

Juster alder

Hvis du har svensk bopælsadresse

Her er en liste over de svenske udbydere, som vi anbefaler. Klik på udbyderen for at gå til deres hjemmeside. Nogle af dem har også en dansk afdeling, som de muligvis videresender dig til.

Det er gratis og uforpligtende at sende en låneansøgning.

VurderingSvensk afdelingDansk afdeling
5,0
#1
Klicklån
4,8
#2
NordiclånNordiclån DK
4,7
#3
Modus FinansModus Finans DK
4,5FerratumFerratum DK
4,5VivusVivus DK
4,3LeasyLeasy DK
4,1Thorn

Ovenfor har vi samlet vores mest anbefalede svenske låneudbydere. De er rangeret fra 1 til 5. Denne rangering er baseret på mange forskellige faktorer. Vi vurderer bl.a. baseret på lånets pris, udbetalingstid, fleksibilitet og meget mere.

Grundet det stærke skandinaviske samarbejde og sammenhold, har du som dansker mulighed for at tage et svensk lån. Husk på, at mange af de procedurer som de har, minder meget om de danske, og hvis du bliver afvist i Danmark, vil du også ofte blive afvist lån i Sverige. Men det er et forsøg værd.

Det er dog vigtigt at bemærke, at lånetilbudene nødvendigvis ikke er de samme som i Danmark. Derfor er det vigtigt, at du læser dit lånetilbud grundigt igennem før du godkender det. Du skal altså forstå hele låne tilbuddet, og her er det ikke en undskyldning at du ikke forstår svensk.

Lån trods RKI i Sverige

I Danmark kan man ikke låne, hvis man står registreret i RKI. Men det er sommetider muligt at låne i Sverige selvom man står i RKI herhjemme. I Sverige har de et tilsvarende register, som hedder “Kronofogden”. Ofte låner svenske udbydere ikke ud til folk i Kronofogden, og somme tider låner de heller ikke ud til dig, hvis du har betalingsanmærkninger.

Men der er udbydere, som låner selvom du står i RKI. Herunder har vi samlet en liste over svenske udbydere, som i skrivende stund tilbyder RKI lån.

Svenske udbydere, som tilbyder lån trods RKI:

  1. Euroloan
  2. Consector
  3. Expresskredit

(Klik på linket/udbyderen for at gå til deres hjemmeside)

Det er vigtigt for os at gøre opmærksom på, at vi fraråder dig at tage et lån, hvis du er registreret i RKI. At tage et nyt lån for at betale for et andet lån eller en gæld, er sjældent den rette løsning.

Andre svenske udbydere

Hvis du ikke har haft succes med nogen af de nævnte låneudbydere, kan du prøve at søge hos disse.

Gode råd når du låner

Her er vores vigtigste råd, som du bør følge når du tager et lån. De gælder for både svenske og danske lån.

  1. Forstå lånetilbuddet i detaljer. At man ikke forstår sproget, er ingen holdbar undskyldning.
  2. Ansøg hos minimum 3 låneudbydere ad gangen. Det er gratis og uforpligtende at ansøge, og på denne måde kan du sammenligne lånene, og på den måde finde det billigste og bedste.
  3. Kig på ÅOP når du låner. Brug det til at sammenligne forskellige lånetilbud, så du kan finde det bedste.
  4. Gør op med dig selv om du egentlig har brug for et lån. Er lånet til en luksus som du i realiteten ikke akut har brug for?

Du bør som dansker tage et dansk lån. Du ved sandsynligvis en del mere om dine rettigheder i Danmark, og hvordan en låneproces typisk foregår. Du kender også sproget, hvilket er essentielt, da man skal være i stand til at forstå det hele i ens lånetilbud. Det danske lån vil også følge den danske lovgivning, som er den, du sandsynligvis kender bedst til. Der er altså mange fordele forbundet med at søge lånet hos en dansk låneudbyder. Bemærk at:

  • Hvis du har dansk folkeregisteradresse står alle døre åbne.
  • Hvis du IKKE har dansk folkeregisteradresse, og kun dansk statsborgerskab, er der færre låneudbydere du kan tage lån hos.

Selv hvis du ikke har dansk folkeregisteradresse, har du stadigvæk rig mulighed for at tage et dansk lån.

Vi håber at vores guide hjælper dig på vej til at låne penge i Sverige som dansker. Det er værd at nævne, at også vi har en guide til at låne penge i Norge, og en guide til at låne penge i udlandet.