Lån penge i Sverige som dansker

Nogle gange kan man komme til at stå i den situation, at det ikke er muligt at optage et kviklån i Danmark. Der kan være mange forskellige årsager til, at dette ikke længere kan lade sig gøre, men heldigvis findes der en løsning på dette problem; det er nemlig som dansker muligt at låne penge i Sverige.

Hvis du selv står i en situation, hvor du enten ikke kan optage et lån i Danmark – eller måske er et dansk kviklån bare ikke den bedste løsning i den situation – så læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du kan låne penge i Sverige.

reklame

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "laanweb"

Hvilke krav har de svenske lånudbydere? 

Præcis ligesom de fleste lånudbydere i Danmark har en række krav, som deres lånere skal leve op til, førend de kan låne penge, så har de svenske naturligvis også dette. Kravene varierer dog fra udbyder til udbyder, så det er ikke alle af de nedenfor nævnte krav, som du nødvendigvis vil støde på. 

Nogle af de krav, som du dog potentielt skal kunne leve op til, er bl.a.: 

  • At du skal være over 18 år 
  • Du skal have en svensk adresse 
  • Betalingsanmærkninger (f.eks. RKI) 
  • Fast indkomst 
  • Fast Arbejde 

Dermed kan det altså være en god idé at overveje, hvorvidt du lever op til nogle af disse krav, førend du ansøger om at låne penge i Sverige. Dog varierer kravene netop fra udbyder til udbyder, så du skal ikke miste modet, hvis du ikke lever op til alle kravene. 

Sådan ansøger du 

Det er faktisk ganske simpelt at ansøge om at låne penge i Sverige – også selvom man er dansker. Du starter blot med at vælge en af de mange forskellige svenske lånudbydere. Disse kan du bl.a. finde her på siden, hvor du ligeledes har muligheden for at læse nærmere omkring de enkelte låneudbydere. 

Dernæst skal du egentlig bare udfylde låneoplysningerne præcis, som du ville gøre ved en dansk lånudbyder. De oplysninger, som du skal bruge, er: 

  • Personnummer
  • Telefonnummer
  • E-mail
  • ID
  • Bevis for indkomst (Dette kan f.eks. være dine lønsedler) 

Disse er de grundlæggende oplysninger, som du skal være klar på at oplyse. Dog kan de enkelte krav til oplysningerne godt variere fra udbyder til udbyder.

Hvilke problemer kan man opleve? 

Selvom det generelt er ganske lige til at låne penge i Sverige, så kan man altså godt støde ind i nogle problemer; det er trods alt et andet land, som har nogle lidt andre systemer, end vi har her i Danmark. 

Derfor får du her de tre mest sandsynlige problemer, som du kan støde på.

Du kan blive bedt om BankID

BankID er på mange måder svenskernes bud på NemID, og derfor bruger nogle lånudbydere denne form for ID. Man kan dog kun få et BankID, hvis man har et svensk personnummer. Medmindre du derfor har planer om at flytte permanent til landet, så bør du undgå lånetilbud, som kræver denne form for ID. 

Du skal have en svensk adresse

Nogle lånudbydere kræver, at du skal have en svensk adresse, førend du kan få lov til at låne penge af dem. Dette er igen et problem, som kan sætte en stopper for dine lånemuligheder hos disse udbydere, da det netop kræver, at du har planer om at flytte til Sverige. 

Du skal have et svensk personnummer

Dette tredje problem hænger lidt sammen med det andet problem; nogle udbydere kræver nemlig, at du skal have et svensk personnummer. Dermed er det ikke muligt som dansker at optage et lån hos disse udbydere, hvis man kun har et dansk CPR-nummer.

Du kan låne penge i Sverige trods RKI 

En af grundene til, at man ikke er i stand til at optage et lån i Danmark, kan være, at man har betalingsanmærkninger. Dette kan f.eks. være i form af, at man er noteret i RKI, hvormed mange lånudbydere ikke er interesseret i at tilbyde én lån. 

Dog er det netop muligt at finde lånudbydere i Sverige, som gerne vil indgå en låneaftale på trods af betalingsanmærkninger. Det er dog ikke garanteret, at du vil blive godtaget til at få et lån, men i modsætning til i Danmark, så har du muligheden for at ansøge om at låne penge i Sverige. 

Det er dog også en god idé at være opmærksom på, at nogle svenske lånudbydere kræver, at man har en årlig indkomst på mindst 100.000 SEK – hvilket svarer til ca. 70.000 DKR – førend man kan blive godtaget til et lån. 

Få et overblik over de svenske lånudbydere 

Præcis ligesom der i dag findes nærmest uendeligt mange danske lånudbydere, så findes der også rigtig mange forskellige svenske lånudbydere af kviklån. De mange muligheder – sammen med en potentiel sprogbarriere – kan gøre det enormt svært at få et godt overblik over ens lånemuligheder. Derfor har vi her på siden samlet en række svenske lånudbydere, så det bliver nemmere for dig at finde lige netop den udbyder, som har det bedste tilbud for dig.