Minilån – De hurtigste & billigste på markedet

Sidst opdateret:

TEST

Juster beløb

Juster alder

Et minilån kan hjælpe dig med uforudsete udgifter i en fart

Vi kender alle det, at der pludselig dumper en regning ind af døren, som vi ikke havde regnet med. Måske har du fået en parkeringsbøde eller har skullet købe bøger til studiet. Scenarier kan være meget forskelligartede. Hvad end grunden er, er det dog rigtig irriterende. Ikke mindst hvis din konto er i bund i øjeblikket. Så er det både irriterende og noget, der gør, at du nærmest hiver håret ud af hovedet på dig selv. For hvor skal du finde pengene henne?

I sådanne tilfælde kan være at tage et minilån være den bedste løsning for dig. Som navnet antyder, er det ikke et stort lån. Du låner som regel mellem 500 og 5000 kroner. Det er altså ikke et lån, som du kan købe en ny bil eller et hus for, men et kærkomment lån, som kan lette økonomien i din hverdag og skabe lidt mere balance. Ofte er det hurtigt og simpelt at tage et minilån. Du kan derfor få pengene i god tid før du står og skal bruge dem. Det er dermed et meget hurtigt og fleksibelt lån til når der opstår uforudsete situationer, hvor der pludselig er brug for flere penge end man har til rådighed.

Her finder du dem

Hvis du aldrig har hørt om et minilån før, er du måske lidt forvirret i forhold til, hvor du skal gå hen for at få et. For du kan typisk ikke gå ned i din bank og bede om et. Din bank er sjældent interesseret i at udlåne sådanne småbeløb. Du skal derimod henvende dig til en låneudbyder, der har specialiset sig i minilån eller mindre forbrugslån. Et minilån er nemlig en form for forbrugslån.

Der er mange sider på nettet, hvor du kan se en oversigt over de forskellige lån. Dette giver en kanon mulighed for at sammenligne lånene der udbydes. På denne måde har du en bedre chance for, at vælge det rette lån der passer til din situation. Det er den hurtigste måde at give dig de vigtige oplysninger om de forskellige lån. Dette kan være nyttige oplysninger så som, hvor store beløb du kan låne, renternes niveau, hvor lang en løbetid du kan få på lånet og andre helt essentielle informationer. Der er mange sider, der også bruger, at deres kunder kan anmelde lånene. Alle disse nyttige informationer gør det dermed nemmere for dig at træffe det helt rette valg mht. lån.

Gratis for dig at tage et minilån første gang

Er det første gang du låner penge ved en låneudbyder, så har du oftest muligheden for at optage lånet hos dem gratis. Nærmere betegnet betyder et lån i dette tilfælde, at du kun skal betale de penge, som du låner, tilbage. Låner du 3000 kroner af låneudbyderen, er det også det beløb, som du betaler tilbage igen. Du skal ikke betale renter, ikke betale gebyrer, og kommer dermed ikke til at have nogle andre omkostninger i forbindelse med lånet.

Hvis du har fået et gratis minilån hos en låneudbyder, betyder det ikke, at du ikke kan få et gratis lån igen. Der findes nemlig mange låneudbydere af minilån, og du har altid god mulighed for at kontakte en anden låneudbyder, du ikke har lånt hos. Dermed har du mulighed for at oprette disse ”gratis” lån flere gange, eftersom du kan gå fra låneudbyder til låneudbyder.

Gratis minilån skal betales hurtigt tilbage

Bagsiden ved de gratis lån er, at de oftest ikke har lange løbetider – altså, du skal betale tilbage inden for kort tid. Det vil typisk bare være fjorten dage eller en måned. Når det kommer til lån, er det utrolig kort tid til at betale pengene tilbage. Det er dog selvfølgelig også et lån med nogle meget favorable betingelser. Dog er det vigtigt, at du har en planlagt tilbagebetalingen og  budgetteret med dette fremover.

Et gratis minilån kan lyde som en drøm. Men kan du ikke hoste op med pengene, når din låneperiode er udløbet, kommer du til at betale dyrt for det. Det kan endda blive rigtig dyrt, fordi der nu både kommer renter og gebyrer på lånet – og de kommer til at være høje.

Så meget koster et minilån

Når du ikke længere kan tage et gratis minilån, må du selvfølgelig betale for det. Det er i høj grad op til låneudbyderen selv at bestemme, hvor meget det skal koste. Det kan derfor variere utrolig meget. Man kan derfor ikke sige, at det minilån koster så og så meget. Det kommer helt an på, hvem du tager det hos. Der dog nogle tal, som du bør kigge på, så du finder det billigste lån.

Når du tager et lån, bør du altid have din opmærksomhed rettet mod det, der hedder ÅOP. Nærmere betegnet står ÅOP for de procentvise omkostninger årligt. Med i det tal, er både medregnet renterne og gebyrerne. Så egentlig, er dette tal det mest interessante. ÅOP angives i procent. Hvis ÅOP er højt, er lånet dyrt. Hvis ÅOP er lavt, er lånet billigt.

Hvad er så en høj og en lav ÅOP? Der findes som nævnt mange forskellige former for ÅOP. Hvis den ligger på over 10 %, bør du være særlig opmærksom. Der bør du regne grundigt ud, om det er et lån, som du har råd til.

Bliv hurtigt godkendt

nemt at låne med computer

Det kan lyde meget besværligt at tage et minilån og kan lyde som noget, som du skal bruge en masse tid og kræfter på. Det er det dog langt fra. Et minilån er virkelig et lån, er der gjort super simpelt for dig. For det første kan du jo låne pengene helt gratis i mange tilfælde. Det er jo virkelig et godt tilbud for dig. Derudover sidder låneudbyderne heller ikke og nøler i lang tid, før du kan finde ud af, om du må få et lån. Nogle gange svarer de efter bare fem minutter. Du behøver derfor ikke hive dig selv i håret over dine ubetalte regninger i al for lang tid af gangen.

Der er ingen begrænsninger for, hvor mange minilån du vil ansøge om. Du kan i princippet ansøge om dem alle sammen på en gang. Dette skal selvfølgelig gøres med henblik på at forbedre dine muligheder for at få et lån. Søger du flere lån på en gang, så sparer du dig selv for en masse tid frem for at søge et lån ad gangen.

Grunden til, at det går så hurtigt med at få et minilån, er, at låneudbyderne ikke kræver, at du afgiver en hel masse oplysninger om dig selv. Det gør, at låneudbyderen hurtigt kan sige ja eller nej til din ansøgning. Når du skal tage et større lån, selvom det er et forbrugslån, skal du altid sende lønsedler, kontoudtog og lignende med. Det kan låneudbyderen jo hurtigt bruge et par dage på at sidde og granske og nærlæse.

Kan jeg tage et, hvis jeg er i RKI?

RKI er et af de mere kedelige registre: nemlig registeret for dårligere betalere. Der kan være mange forskellige grunde til, at du er havnet der. Hvis du står i RKI, ved du forhåbentlig selv, hvad de er. Dem behøver vi ikke at bruge mere tid på nu. Er du i tvivl om, hvorfor du selv er havnet i RKI, så vil du altid kunne få oplyst grunden hos den kreditor, som registrerede dig der. En registrering i RKI gør det virkelig besværligt for dig at optage endnu et lån. Det skyldes, at de gerne vil have, at du holder fokus på at betale af på dine nuværende lån frem for at optage nye lån.

Det er da bestemt heller ikke en dårlig ide, at du betaler af på dine gamle lån, før du optager nye, men det kan nogen gange være nødvendigt for dig at optage nye lån. For det er svært at se andre muligheder, hvis man igen står med akut pengemangel – men hav altid en plan for dine lån og tilbagebetalingerne. Et eksempel på det nye lån kunne jo være netop et minilån. Men er det overhovedet muligt for dig, at optage et nyt minilån, når du er registreret i RKI?

Ja, det må du heldigvis. For der findes låneudbydere, som gerne vil være behjælpelige med disse lån til trods for, at du er at finde som dårlig betaler i RKI registeret.
Dette er din mulighed for at låne de penge som du absolut har brug for. Du skal dog være indstillet på, at det højst sandsynligt kommer til at være et dyrere lån end det, som andre har mulighed for at tage. Du skal altså virkelig have brug for pengene, når du gør det. Men det har du jo selvfølgelig også, når du overhovedet overvejer det.

Minilån uden sikkerhed

Hos mange større banker i Danmark skal man ofte stille sikekrhed for sit lån. Det kan f.eks. være, at man stiller sin ejendom, bil eller noget trejde som sikkerhed. Det vil sige, at banken har sikkerhed for, at de nok skal få deres penge retur, hvis man ikke formår at tilbagebetale det oprindelige lån på normal vis.

Men med minilån har du mulighed for at låne uden at skulle stille sikkerhed. Dette er en rar ting for mange, men husk nu på, at pengene i sidste ende skal tilbagebetales.