Det bedste lån er som regel det billigste. Sådan er det i hvert fald, når det kommer til samlelån, der er en låneform, hvor du lægger flere mindre lån sammen. 

At samle lån er en metode, som mange bruger til at få bedre styr på deres gæld ved kun at have ét lån at tænke på. Samlelån er en effektiv måde at få en lavere rente på tværs af gælden, og derfor sparer man typisk også mange penge. 

Besparelsen kommer dels af, at man stopper med at betale en række gebyrer på hver eneste af sine lån, og i stedet kun betaler det ét sted, og dels, fordi samlelån ofte har en bedre rente end spredte lån. 

Derfor er samlelån billigere

Renter på lån er generelt højere jo mindre lånestørrelsen er. Det hænger sammen med, at bankerne tjener penge ved at låne penge ud, og et lån på 5000 eller 10.000 kroner med en løbetid på et år med 4% i rente giver ikke den store omsætning. 

Skal du derimod låne 50.000 eller 100.000 kroner, kan de færreste betale det hele af på et år, og derfor er løbetiden på lånene længere, mens renten er lavere. Samler du eksempelvis tre lån, der alle har har en restgæld på 20.000 kroner, kan du som regel få en væsentligt bedre rente ved at samle lån et sted med en restgæld på 60.000 kroner. 

Få tilbud på samlelån

For at samle dine lån kræver det bare, at du ansøger om lånet hos en bank. Nogle banker tilbyder samlelån, mens du hos andre banker blot kan låne beløbet, der svarer til din restgæld og derefter bruge pengene til selv at indfri dine eksisterende lån. 

Den mest effektive metode til at finde det bedste og billigste samlelån er dog, hvis du bruger en låneformidler som LendMe, der samarbejder med hele 15 forskellige banker. Det betyder for dig, at du med kun én ansøgning kan få mange tilbud på lån, som du kan sammenligne med hinanden og derfra nemt vælge det billigste. 

Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge om lån via LendMe, så du betaler kun med de 3-5 minutter, som det koster af din tid at færdiggøre en ansøgning. Derefter går der typisk ikke mere end en time, før du har svar fra alle bankerne.